A Hiányzó Diagnózis?

A Hiányzó Diagnózis?

A paraziták, amelyek általában csak a fejlődő országokat érintik, valójában 1: 6 embert érintenek Észak-Amerikában, és a világ leggyakoribb betegségei. Sok krónikus körülmények között ez lehet a hiányzó diagnózis. Például az amebiasis tévesen diagnosztizálható Kron-betegségként, és a gömbféreg összetéveszthető a peptikus fekélyekkel. Az IBS-nek, az ételallergiának és a krónikus fáradtság szindrómának mind parazita okai vannak.

MI EZ?

A parazita olyan organizmus, amely a gazdatestből él,például emberi növényekből és állatokból, a gazdatest tápanyagaiból, sejtjeiből és szerveiből táplálkozva. Néhányan több ezer tojás előállításával szaporodnak, vagy egyszerűen sejtosztódással, a gazdatesten belül. A testben élnek, gyakran mozognak és legelnek, sejteket esznek és tápanyagokat szívnak ki a gazdatest szöveteiből, miközben ürülékhulladékot választanak ki.

Okok

Továbbított a különböző módon, valószínű, hogy mindenki gazdatest valamilyen parazita. Átvitel történhet lenyelése ciszták található comtaminált élelmiszer & víz, személyes kapcsolat, csótányok, háziasszonyok, stb. mint amebiasis esetén, giardiasis, néhány terjed rovarcsípések, (Chagas-betegség, malária). A legtöbb mikrobiális fertőzés az élelmiszer – és vízforrásainkból származik, de emberi vagy állati érintkezés útján is továbbítható. A háziállataink simogatása és simogatása fertőzést okozhat, ahogy a paraziták petéi a szőrükből a kezünkbe, az orrunkba és a szájunkba jutnak. Néhány parazita (pl. pinworms) még a levegőben is továbbítható, és a belélegzett porban van. Valószínű tehát, hogy azok, akik ugyanabban a háztartásban élnek, ugyanolyan parazita fertőzéseik lesznek, akár tüneteik vannak, akár nem.

Tünetek

A széles körű tünetek lehetnek krónikus vagy akut, és:

 1. Hányinger
 2. Hányás
 3. Hasmenés
 4. VÉR VAGY NYÁLKA A SZÉKLETBEN
 5. VISZKETŐ BŐR
 6. BŐRKIÜTÉSEK
 7. HASI FÁJDALOM
 8. Flatulencia
 9. KÉNES BÖFÖGÉS
 10. ÉTVÁGYCSÖKKENÉS
 11. FOGYÁS
 12. INTENZÍV VISZKETÉS A VÉGBÉLNYÍLÁS ÉS /VAGY ORR KÖRÜL
 13. ALVÁSZAVAROK
 14. RENDELLENES HÜVELYVÁLADÉK
 15. MÁJ-ÉS LÉPMEGNAGYOBBODÁS

Diagnózis

Kivéve, ha a laboratórium tapasztalt keres mikrobiális fertőzések ez nagyon hasonlít, hogy a diagnosztikai vizsgálatok hiányozni fognak, mert annyi különböző formában belül a sok fejlődési szakaszban. 

Kezelés

A hagyományos kezelés során olyan parazitikumokat kell alkalmazni, amelyek általában nagyon mérgezőek, még a szükséges kis adagokban is, ezért körültekintően kell alkalmazni őket. Ezek a gyógyszerek általában csak egy bizonyos élősködő szervezetre vonatkoznak a paraziták fejlődésének bizonyos szakaszaiban. A paraziták ravasz túlélési stratégiája, és a tény miatt, hogy a legtöbb mozgékony, gyorsan vándorolnak a kezelt test területéről. A növényi kezelések általában sikeresebbek a parszitikus fertőzés különböző szakaszainak kezelésében, valamint olyan parazitákkal való kezelésnél, amelyek esetében nem áll rendelkezésre hagyományos kezelés.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *